2009-03-25

Arbetssökande på jakt efter sommarjobb

Sommaren börjar närma sig och därmed trillar det också in en och annan som tänkt söka sommarjobb. Ibland kan de sökande ha ett lite eget sätt att formulera sig när de lämnar in ett cv. Idag var en sådan händelserik dag. Jag är fortfarande lite häpen!

In damp en tjej på arton år som aldrig tidigare varit inne på LaReina, trots att hon varit bosatt i Skövde hela sitt liv, och LaReina funnits i stan i 11år. Hon läste tydligen Hotell & Restaurang linjen med framtidplaner på att bli polis, intressant... jag får dock inte riktigt ihop dessa två saker.

Jag undrade förvånat hur det kom sig att hon sökte jobb hos oss, eftersom hon aldrig tidigare varit inne i butiken och då vår verksamhet inte ens var inom samma bransch som hennes studier innefattade, och vad hon kände till om vår affär och affärsidé? Hon såg sig omkring och sade lite trevande: -Jo... jag gillar, ni har coola grejer (eller någonting liknande, jag minns inte de exakta orden, men det kändes inte så där jätte entusiastiskt).

I nästa andetag började hon förklara närmare sina framtidsplaner, och om hur hon sökte allt möjligt för att hitta nåt, och "att hon kanske var tvungen att ta ett och annat skitjobb för pengarnas skull" (ja, det var de EXAKTA orden), för att komma dit hon egentligen ville. Säkert, tänkte jag, men det kanske inte är det mest taktiska att säga till en affärsidkare hos vem hon tänkt söka jobb på vägen mot sitt stora mål...

Jag har ingenting emot ambitioner, och det är hedervärt att vilja bli polis, många av oss äldre har också haft olika jobb - som inte riktigt varit det vi tänkt oss som det mest intressanta man kunde göra. Men om jag som företagare ska anställa någon, bör den personen kunna representera mitt företag, vara kunnig och intresserad av det LaReina sysslar med, för det är vad våra kunder både förtjänar- och förväntar sig av oss.

Rätt man på rätt plats!

Jag vet redan vad jag tänker göra...

...men vad tycker du, skulle du anställa henne, om du vore jag?

Tyck gärna till, tack.

2 kommentarer:

BohoMind sa...

Hej! Jag skulle nog inte ha anställt en sådan person. Jag hade istället valt någon som är mer intresserad av det som säljs i butiken, som du säger, någon som skulle kunna representera butiken bra! Kramar

LaReina sa...

Hej Marie, Tack för din kommentar. Kollade också in din blogg, mycket trevlig läsning. :-)