2012-06-17

Skyddsjakt i det fördolda - det är frågan?

En regnig och grå lördag, de enda som var ute på Lidingö var LaReina med hund, andra hundägare, de sanna idrottsentusiasterna som spelade en fotbollsmatch och en liten skara åskådare som vågat trotsa regnet... och så några gäss.
...och så hamnar bollen utanför plan. Spelaren hämtar in den, men gässen de står kvar, nästintill oberörda. En boll eller en spelare hit eller dit, det bekommer dem inte nämnvärt. Jag skrev redan tidigare i år, i ett annat inlägg Allt rinner av - som på en gås (20120422) om dessa gäss (kallade de felaktigt för kanadagäss, den riktiga benämningen är vitkindade gäss), alltjämt på samma fotbollsplan, också då en regnig dag i Brevik, skillnaden var dock att då var gässen betydligt fler...
Läste sedan i lokaltidningen Mitt i Lidingö att man ansåg att de vitkindade gässen hade blivit alldeles för många, och att de ansågs vara en sanitär olägenhet, därför har Lidingö stad fått tillstånd att bedriva skyddsjakt för att skjuta av dem. Väldigt trist, så fort djur bokstavligen "sk###r" ner så ska de skjutas, men vi människor som smutsar ner betydligt mer, vem ska reglera oss? Eller bedrivs det redan skyddsjakt på oss i det fördolda? Det är frågan.

Inga kommentarer: