2011-09-23

AdWords kampanj med hinder på vägen

Mycket pyssel bakom kulisserna... började dagen med att kontakta alla möjliga och omöjliga myndigheter och företag som är antingen direkt- eller indirekt berörda av flyttningen av lareinawebshop.com eller som har med LaReinas marknadsföring att göra.

Allting tycks flyta på väldigt bra, men ingen regel utan undantag... Det som har tagit lite extra tid är annonsering via AdWords som haft lite svårt att acceptera sättet som LaReinas firmanamn skrivs på, som sedan företaget registrerades på Bolagsverket 1998 alltid har hetat och stavats enligt följande: LaReina PRESENTER, och detta vållade plötsligt lite bekymmer(?). Ord skrivna med versaler godkänns som regel inte av Google AdWords, men man kan begära undantag, vilket vi gjorde, eftersom vi ansåg oss ha rätt till detta, och till slut efter mycket om och men... kunde företaget alltjämt få heta som det alltid har gjort LaReina PRESENTER och detta godkänns därmed även i vår annonsering. Slutet gott allting gott! :)

Det lustiga var dock att under tiden vi försökte få firmanamnet godkänt i vår annonsering, hade AdWords letat fram en gammal annons där vi även skrivit in vissa artiklar som vi säljer, däribland "vattenpipa". Måste dock påpeka att när denna annons var uppe var den godkänd, men nu var denna kampanj avslutad sedan länge, och då plötsligt får vi dels en varning dels det som orsak att annonsen ej blivit godkänd?! Tydligen ansågs nu ordet "vattenpipa" bryta mot deras policy som säger att man ej får annonsera om tobak, alkohol och droger - ytterst märkligt, då vår annons med denna text var avslutad sedan länge (då också godkänd), samtidigt som jag kan genom att söka på ordet vattenpipa/vattenpipor hitta andra företag med AdWords kampanjer som är både godkända och är aktiva även i skrivande stund med just orden vattenpipa, vattenpipor och tobak? Väldigt märkligt... Inte konstigt alls om man blir liiiiiiiiiiiiiiite paranoid och tar nekandet personligt. :S

Alla personer jag pratat med på Google AdWords var dock väldigt kunniga, tillmötesgående och försökte bara förklara att det enda de kunde göra var att följa de riktlinjer de hade att följa, var det någon som var jobbig... så var det tjatiga LaReina! *rodnar generat*

...men som sagt allt som behövde rättas till och godkännas blev gjort, och kan bara säga att både Rasmus och Erik (eller vad de nu hette) på AdWords var toppen trevliga!

Inga kommentarer: