2011-09-21

Vad händer med butiken i Skövde?

Många Skaraborgare har frågat LaReina vad som händer med den fysiska butiken i Skövde, nu när lareinawebshop.com flyttar sitt lager/kontor/hämtbutik till Stockholm - och initialt var tanken också att Skövde butiken skulle vara kvar, men nu har LaReina tänkt om...

Att butiken i Skövde har en stor och trogen kundkrets, efter hela 13 år på samma plats, är en av de största anledningarna till att LaReina, som sedan ett år tillbaka flyttat tillbaka till Stockholm, känner att det kanske inte är det allra bästa att driva butiken från håll, utan det bästa är att inse sina begränsningar och överlåta butiken till någon annan - i egen regi. Ibland måste man våga släppa taget...

Så idag kommer LaReina att lägga ut en annons på Blocket i försök att hitta någon annan lokal förmåga, med brinnande intresse för det alternativa, som vill driva butiken vidare med liknande koncept, eller ännu bättre(?), fast i egen regi, för att det ska bli så bra som möjligt för den fysiska butiken i Skövde. Att försöka styra och ställa butiken från håll med anställd personal känns i dagsläget helt enkelt inte optimalt varken för butiken i sig, lareinawebshop.com eller den nya hämtbutiken i Stockholm. Då blir det lätt pannkaka av alltihopa.

LaReina väljer att istället fokusera på kärnverksamheten som idag är främst lareinawebshop.com och dess nya hämtbutik i Stockholm som ligger lite mera centralt för både våra svenska och finska kunder - med möjlighet att droppa in, vilket har varit lite svårare då LaReina legat inåt landet.

Övergångsfasen får dock ta den tid det tar, den nya hämtbutiken är planerad att öppnas i mitten av oktober och den fysiska butiken i Skövde kommer att vara i LaReinas regi tills man hittar rätt person som kan ta över - och detta kan ta sin lilla tid.

Skaraborg är dock fullt av duktiga och driftiga personer så det kommer säkert att komma fram någon som dels inser värdet av att ta över en lokal som redan har ett stort kundunderlag dels får butiken i Skövde att blomstra än mer med sin entusiasm!

Inga kommentarer: