2012-01-04

Långhelg och Trettondedag jul

Veckans tema är hemma-spa, och vad kunde vara mera passande eftersom vi har en kommande långhelg framför oss? Äntligen lite tid att stressa ner och ta igen sig efter julhelgens och nyårets alla måsten.

Ja! Jag menar måsten. För många har det blivit nästan en hetsjakt att skapa "den perfekta julen" och "den mest fantastiska nyårsfesten" fastän det i grunden handlar om att mötas, vara med de nära och kära eller att bara njuta av att vara lite ledig, även om ledigheten i år var i det kortaste laget för de flesta med vanliga arbeten.

Jesus-armband
För en del katoliker och ortodoxa kristna är det först nu som julen når firandets höjdpunkt, dvs den Trettondedag jul, 6:e januari, då de vise männen kom till Jesus med rökelse, guld och myrra. I helgen avslutas också julfirandet i de flesta kristna länder, dock inte i Norden. Tjugondedag jul även kallad Tjugondedag Knut den 13:e januari är dagen som definitivt avslutar den Nordiska julen, så om du är osäker på när du ska slänga julgranen och ta ner allt julpynt kan du vänta ett litet tag till Julgransplundringen: Tjugondag Knut dansas julen ut!

Oj... bloggen blev visst lite längre än jag trodde forts. med tips och råd för hemma-spa i nästa blogg.

Inga kommentarer: