2011-12-29

År 2011 börjar lida mot sitt slut

Börjar summera det gångna året 2011, som snart är till ända. Det har varit ett minst sagt omvälvande år! De stora förändringarnas år för LaReina som företag.

Från att i åratal ha längtat tillbaka hem till Stockholm, de nära och kära, där jag bott den största delen av mitt liv, gick det privata flyttlasset till Stockholm redan år 2009. Som en riktig tågentusiast hade jag räknat ut att det gick att pendla mellan Stockholm och Skövde med X2000, resan skulle ta ca 2-3 timmar allt som allt (med lokaltrafiken inräknad) - enkel väg, men då hade jag inte räknat med alla förseningar, inställda tåg och Gud vet allt! Till slut kändes det som att jag levde mitt liv enkom för SJ, allt som hette privatliv försvann på allt resande.

Letandet efter en passande lokal till LaReina PRESENTER hade i o f påbörjats redan ett par år tidigare, eftersom det i bakhuvudet fanns en tanke "att kanske en dag kunna återvända helt", men nu, med trytande tålamod för tågtrafikens opålitlighet, blev letandet på djupaste allvar. Ville ligga centralt, men ändå inte mitt i smeten, det ideala läget för en lagerbutik till LaReina.se!

Det kom att bli i Vasastan i Stockholms innerstad, en underbar lokal på Roslagsgatan 40a i ett hus som byggdes redan år 1897, närmare bestämt i ett område som kallas för Sibirien och som från början var Stockholms första verkliga arbetarkvarter. Vilka spännande livsöden och historia dessa väggar måste dölja? Nu har turen kommit till LaReina, som fått äran att ta de första stapplande stegen i Stockholm, just i dessa lokaler! Allt är dock ännu inte helt optimalt, mycket återstår att ses över innan lokalen är helt anpassad för LaReinas verksamhet, för att räkna upp några saker; tillgängligheten in till lokalen måste förbättras, entrén måste ses över beträffande både belysning och hur kunder kan ta sig in och ut ur lokalen utan en massa krångel (många galler att forcera än så länge) samt att skyltfönstren måste göras om radikalt så att insynen förbättras. Som webbshop har LaReina.se dock först och främst sett till att allt flyter på bakom kulisserna, för en snabb och smidig hanteringen av alla order, och där har det mesta kommit på plats och fungerar idag mycket bra.

Samtidigt bultar hjärtat alltjämt för Skövde, först när flytten hade genomförts tillfullo, insåg jag att en del av LaReina fanns alltjämt kvar i Skaraborg...

Inga kommentarer: