2012-08-03

Adwords mobbning

...och så har LaReinas Adwords annonser återigen blivit avstängda (det verkar som någon har gett oss ett ont öga, eftersom det händer titt som tätt, om inte felet ligger hos LaReinas firmanamn*, LaReina PRESENTER, så hittar de på någonting annat - ren mobbning helt enkelt), denna gång har man stängt av våra annonser med påståendet om att LaReina gör otillåten reklam för tobak??? Problemet är att LaReina säljer inte ens tobak!

LaReina säljer visserligen vattenpipor och till dessa Shiazo som är ett alternativ till tobak och rökning. Shiazo producerar ingen rök, utan simulerar rökning genom att avge smakfull ånga.

LaReina gör ingen som helst reklam för vare sig Shiazo eller vattenpipor genom Adwords, och försäljning av vattenpipor upptar heller inte huvuddelen av webbplatsen, vattenpipor är enbart en kategori av sammanlagt 15 olika kategorier av produkter.

I annonserna finns dock marknadsföring av rökelser - kanske har Adwords använt sig av Googles översättning på ett underligt sätt och jämför rökelseanvändning med rökning av tobak?

Har både mejlat och ringt Adwords för att få våra annonser godkända igen, det skulle dock ta 1-3 arbetsdagar eftersom annonserna måste godkännas av den tekniska avdelningen, telefonsupporten har tydligen ingen som helst möjlighet att göra detta. Det är dagarna efter ett månadsskifte, och en helg emellan, så svaret på hur LaReina bryter mot Adwords regler lär dyka upp först någon gång under nästa vecka, vilket betyder betydlig ekonomisk förlust för LaReina.se

Frågan är hur tänker Adwords kompensera LaReina för det?

*LaReinas firmanamn, LaReina PRESENTER, har flera gånger blivit nekat av Adwords, mera om det: HÄR

Inga kommentarer: