2012-08-17

Brustna drömmar, dumstolthet och olycklig kärlek

Jag är en obotlig Jane Austen nörd och har läst alla hennes böcker ett flertal gånger, samt sett de flesta filmatiseringar av dessa, vissa mer lyckade än andra. Det fantastiska med Jane Austen är hur hon tolkar känslor så levande, iaf hur en kvinna känner, även om världen f ö omkring oss har förändrats, så är känslorna alltjämt desamma.

Jane Austen, Persuasion (Övertalning)
Because the heart never truly forgets anything - nor anyone.

"The one claim I shall make for my own sex is that we love longest, when all hope is gone."

 
Jag föredrar egentligen filmatisering från 1995 bättre än den jag lagt upp från 2007, men jag kunde inte finna den på Youtube, iaf inte i dess helhet.

Dessa ord spökar allt som oftast i mitt huvud:
...att vi älskar längst, när det inte ens finns tillstymmelse till hopp kvar.

...men vad gör man av all den kärlek som aldrig blev besvarad?

1 kommentar:

Art By Tina sa...

Tack för din info om cocosoljan! Intressant - och det du skriver bekräftar faktiskt det jag varit skeptisk mot - att den är så fet - kan det verkligen vara bra för kroppen? Så nej, jag äter faktiskt väldigt lite av den, kanske någon matsked i månaden. Har märkt att om magen är hård och svullen så kan det hjälpa för att "smörja" tarmarna eller vad man ska säga. Men som sagt, är ganska återhållsam med produkten.