2012-08-16

Hemma-spa à la LaReina: Del 2 - Recept

Hemma-spa à la LaReina: Del 1- Stämningen, hittar du: HÄR

Bättre sent än aldrig...
Då har vi kommit fram till Hemma-spa à la LaReina: Del 2 - Recept. Jag delar helt enkelt med mig lite av mina egna favoritrecept och tips, och hur dessa är tänkta att eventuellt kombineras ihop, sedan kan du säkert hitta andra spännande recept som passar dig bättre för det du vill uppnå.

ATT TA HAND OM HUDEN
Jag får ofta positiva kommentarer om min hud, många tycks anse att den har fin lyster och ska tydligen vara relativt rynkfri för min ålder (i skrivande stund 46år), vilket givetvis glädjer vilken kvinna som helst att höra, särskilt eftersom man sällan själv ser det som är positivt hos en, av någon anledning är det alltid lättare att hitta det som är mindre bra...

Idag tänkte jag dock ta till mig dessa positiva omdömen, och dela med mig lite av de trollkonster som jag själv använder mig av, för att göra det bästa av det som naturen har gett mig genom genetiskt arv, och hur jag själv förvaltat mitt arv genom mitt sätt och leva, som sannerligen inte i alla avseenden är, och har varit, alltid den bästa. Jag röker och dricker visserligen inte (annat än vid väldigt högtidliga tillställningar) och äter relativt nyttigt, gillar att röra på mig, men jag är en riktig slarver när det kommer till mina sovrutiner (sover ofta bara ett par timmar per natt) och därtill är jag en gottegris av värsta sorten! M a o är jag nog som folk är mest? Jag har mina bra- och mindre bra sidor, och då gäller det att ta till lite vardagsmagi för att lystern ska infinna sig där igen - hemma spa à la LaReina!

VÄLMÅENDE I BÅDE KROPP OCH SJÄL
För att ta hand om sin hud på allra bästa sätt ska man därför kanske inte följa mitt sätt att leva, iaf inte i alla avseenden, utan grundregeln är att sova ordentligt, dricka rikligt med vatten, äta hälsosamt, träna, festa då och då, men med måtta. Hitta balansen i livet. Leva i grunden ett hälsosamt liv helt enkelt, vilket kanske inte alltid är det lättaste i vår stressiga vardag, men vi gör alla så gott vi kan!

Forrest | Bisalva - 50ml
BISALVA Det allra enklaste knepet jag har, är Bisalva som jag kommit att älska, särskilt på vintern, eftersom den lägger sig som ett skyddande lager ovanför huden och skyddar på så sätt även mot kyla och väta. Den är helt underbar att ha på läpparna och gör alla andra läppmjukgörare helt överflödiga. Den bisalva som finns i LaReinas sortiment kommer från Uppsala i Sverige, och innehåller inga andra konstigheter än bivax och utvalda vegetabiliska oljor.

Essential Oil | Tea-tree | 10ml
TEA-TREE OLJA är en av grundoljorna i mitt husapotek: Essential Oil | Tea-tree | 10ml, jag använder den till det mesta, allt från att rena luften, mot ohyra, svamp och mögel, behandling av finnar till sårvård, dock rekommenderar jag att man bör läsa på lite mera om tea tree olja innan man använder den, för att inte använda den felaktigt. (OBS! Förut rekommenderade man tea tree oljan bla mot fästingar på djur, men idag tar man avstånd från detta pga att en del, särskilt små hundar och katter, fått kraftiga biverkningar av detta.) Du hittar mer information tex i Boken om aromaterapi av Gill Farrer-Halls och på Shenet.se: Tea tree eterisk olja.
  • 1-3 droppar blandat med ca 3-5dl vatten i en sprayflaska för att friska upp luften i ett unket rum/garderob. Kan även användas med samma utspädning i en bastuskopa för att hälla på stenarna - det gör verkligen susen! Fräscht och uppfriskande.
  • Droppa tea tree olja på en topz och badda direkt på finnen.
  • Fyra droppar blandad med 1 msk grädde eller bärarolja, tex mandelolja, i badkaret eller i fotbadet stärker både kropp, sinne och själ!
Tea Tree massageolja
Blanda allt i en glasskål och häll blandningen i en mörk glasflaska. Skydda din omgivning väl så att du inte droppar blandningen på några ytor, de eteriskaoljorna kan annars skada ytskikten på möbler och textilier. Förvara blandningen på en mörk och sval plats utom räckhåll från barn. Räcker till många härliga massagestunder.

Base Oil | Grapeseed | 100ml
DRUVKÄRNEOLJA kan användas som den är, blandad med annan bärarolja tex avokadoolja eller som bas till de olika eteriska oljorna (den eteriska oljan styr i så fall ändamålet i fråga). Druvkärneoljan är otroligt mångsidig dels ökar den blodcirkulationen vilket är bra vid kärlkramp, svullnad, missfärgning, smärta, bensår, räfflade och spruckna naglar mm dels adsorberas den lätt av huden utan att kladda och är därtill snäll och mild - en helt underbar olja helt enkelt!  Base Oil | Grapeseed | 50ml

Helkroppsmassage
  • 1 msk druvkärneolja
  • 1-3 tsk  mandelolja eller avokadoolja
  • 2-3 droppar eterisk olja (välj efter den egenskap du vill uppnå) tex lavendel, citronella, jasmin - du kan även utesluta den eteriska oljan helt
Blandas. Räcker till hel kroppsmassage.

Base Oil | Sweet Almond | 100ml
MANDELOLJA användes redan i forna Egypten och lämpar sig än idag till de flesta skönhetsprodukter, tyvärr ersätts den ofta av andra sämre, men betydligt billigare, oljor i dagens skönhetsindustri.

Rengöringslotion/sminkborttagnings medel
  • 2-3 msk mandelolja
  • 1 st äggula
  • Saft av en gurka
Blandas. Förvaras kallt. Räcker till ca fem rengöringar av ansiktet: Lägg på blandningen, låt sitta en kort stund utan att torka, skölj av med vatten. Äggulans lecitin och svavel är närande för huden och sägs vara bra mot rynkor om det används regelbundet.

Slutar där idag, bloggen blev kanske i längsta slaget... Skriv gärna kommentarer. TACK!


Inga kommentarer: