2012-09-22

Kontakt med andevärlden

Nu till kategorin länkar, som jag tidigare lovat att vidarebefordra här på bloggen.

Den länken som bifogas här är ur en serie som heter Svenskarnas Hemliga Liv på TV3, avs. 8 av 8, och heter: Kontakt med andevärlden.

TV3plays egen text om avsnittet:
"Kontakt med andevärlden - onaturligt för en del, helt naturligt för andra
De flesta av oss är lite tveksamma till om det finns ett liv efter detta. Den typen av skepsis har aldrig drabbat Paula och Pehr, de är båda medium och har regelbundet kontakt med andevärlden. Paula är det kommunicerande kärlet för den egyptiska guden Toth. Och Pehr kan både tala med levande djur och döda människor. Häxan Eva är prästinna i moder jords tjänst och har ett speciellt förhållande till naturen. På sina promenader i skogen kan hon språka med stenar när andan faller på.

Eva, Pehr och Paula är alla begåvade med speciella förmågor, sådana som folk vanligtvis inte har. Att kunna kontakta döda människor, tala med djur eller åkalla naturens makter förknippar de flesta av oss med det övernaturliga. Men för ett fåtal människor är dessa saker en helt naturlig del av livet.

Transmediumet Paula har sedan flera år förmågan att framkalla en 3500 år gammal egyptisk gud som talar genom henne. Guden Toth har sagt till Paula att han en gång levde ett vanligt jordeliv. Nu är Paula hans verktyg och under seanser talar han genom henne. Två månader innan intervjun i Svenskar Hemliga Liv gav Toth Paula tillstånd att genomföra inspelningen.

Pehr har flera övernaturliga förmågor. Han ser sig som överkänslig och kan uppfatta tankar, utstrålning och aura hos dem han möter. I kvällens avsnitt pratar han med storpudeltiken Vilda och håller en seans där avlidna andar kan få prata med sina anhöriga.

Eva och hennes vänner är praktiserande häxor. I aftonens program förbereder de en häxceremoni för att åkalla sig naturens andar. Ceremonin utförs i en stencirkel där de bygger ett altare. Innan de kliver in i cirkeln renar de varandra med salviarök. Sedan dansar häxorna och sjunger gudinnesånger och dricker gudinnemjölk.

Svenskars hemliga liv
I Svenskars hemliga liv kommer vi att möta kvinnor och män vars udda intressen, annorlunda livsstil, modiga karriärbeslut eller osannolika öden skiljer dem från mängden. Seriens åtta avsnitt presenterar ett antal originella och starka personligheter, både utomlands och i Sverige, vars livserfarenheter och vägval skiljer sig markant från gemene mans. I vissa fall kan de inspirera, i andra fall lär de provocera."

Avsnitt 8 av 8. Säsong 1. Sänt 2011-12-20. Länk: HÄR

Inga kommentarer: