2012-09-25

Ny hobby - koreansk film!

Har under den senaste tiden utvecklat en ny hobby. Att se på koreanska filmer! Det kanske inte hör till vanligheterna i Sverige, eller Europa överhuvudtaget(?), men nu har jag snubblat över en del och det enda tråkiga jag kan säga är att jag inte själv behärskar språket, men tacka gudarna för engelsk text!

Så exotiskt och annorlunda, men ändå så lika och igenkännande. Paradoxalt. Gamla värderingar. Kärlek. Svek. Förhoppning. Lycka. Sorg. Förtvivlan. Grymhet. Råhet. Sagolikt.

Om jag kan fresta någon att iaf se en koreansk film, så rekommenderar jag denna vackra tavla Daisy, som mitt i sin skönhet är så grym och sorglig, allt på en och samma gång.


2 kommentarer:

Hal sa...

Älskade Daisy första gången jag såg den :) Koreanska filmer är överlägset svenska på så många sätt. bra skådespelare, proffsig produktion osv osv. Kolla in deras draman också, exempelvis Faith, Lie to Me och Rooftop Prince, grymt bra :)

LaReina sa...

Instämmer!

Jag har sett en del drama serier bla Playfull Kiss, Heartstrings, Boys Over Flowers mfl.

...och har också kommit på varför jag gillar koreansk film, det är Jane Austens värld i modern tid. Nu gäller det bara att jag lär mig koreanska också. :)