2012-09-17

Utrensning av spöken och småprylar - Design Simon & Tomas

Det finns så mycket av allt möjligt på nätet... inte alltid helt lätt att hitta det man eventuellt skulle kunna vara intresserad av. Många av LaReinas kunder är nyfikna på, eller intresserade av det "övernaturliga", jag har därför lovat att lägga upp några länkar till en del TV program som jag tidigare länkat genom LaReinas Facebook, för alla de som antingen missat dessa eller de som inte har Facebook. Dessa länkar handlar på ett eller annat sätt om övernaturliga saker, eller om personer som anser sig ha övernaturliga gåvor av ett eller annat slag.

Första länken är till ett avsnitt av Design Simon & Tomas, TV3 Play: Överbefolkat hus rensas på spöken och småprylar. (Sänt den 3 mars 2008)

TV3 plays förtext till avsnittet: "Anette och Berra har inte för många barn. Det är deras hus som är för litet. Förutom sju döttrar, ett gäng svärsöner och några barnbarn brukar de få besök av två spöken. Simon och Tomas har en tuff utmaning framför sig när de ska lösa familjens Blomstrands umgängesproblem.Anette och Berra gör allt för sina sju döttrar. Barnen är deras liv. Men någonstans på vägen har de glömt bort sig själva. Nu är det dags för mamma och pappa Blomstrand att få unna sig och götta sig. Därför har döttrarna, utan föräldrarnas vetskap, kallat på experthjälp från Sveriges mest färgglada inredare för att förvandla deras fallfärdiga, övermöblerade radhus till en mysig fristad. När Simon och Tomas anländer tror de först att de råkat ut för en optisk illusion. Det formligen väller ut barn från husets rum. Förutom de sju döttrarna så innefattar familjen ett rejält gäng pojkvänner och barnbarn. Anette och Berra drömmer om stora familjemiddagar, men i dagsläget är det omöjligt. När alla är samlade får de helt enkelt inte plats i matsalen. Men det är inte bara en ovanligt stor familj och mamma Anettes förkärlek till prydnadsgrejer som skapar kaos hemma hos Blomstrands. Inte bara en, utan två osaliga andar, håller till hemma hos familjen. De är inte elaka, men de skapar en orolig stämning i hemmet. Simon löser situationen genom att kalla på ett medium som hjälper spökena att gå vidare till andra sidan. Plötsligt fylls huset av ett nytt lugn. Tillsammans med en ny smart planlösning, fräscha färgval och väldigt många fjärilar lyckas Simon och Tomas få till en förvandling av sådan kaliber att mamma Anette chockas till mållös svimfärdighet." 

Avsnitt 8 av 10. Säsong 2. Länk: HÄR

Inga kommentarer: