2012-07-07

Mitt hemliga missbruk

WARNING! A wall of text!

Håller på och tänder av... Svar nej, varken från tyngre droger, alkohol, tobak, medicin, kaffe eller te, använder inte dessa, utan från socker - det är min drog.

Älskar att äta allt sött dvs godis, kakor, bakverk och choklad, men konstigt nog har jag aldrig gillat att dricka söta drycker, typ läsk eller liknande. Visst har jag druckit läsk ibland, och jag hade även en period med cola drycker, men vatten har alltid smakat godast, så jag slutade helt enkelt att dricka läsk - det gav mig inget annat än taskiga tänder. Skulle jag använda cola idag skulle det enbart vara för avloppsrensning där den hör hemma, så frätande som den är.

Jag äter också relativt hälsosamt - mest vegetariskt, har tidigare varit lakto-ovo-vegetarian i 5 år, men äter numera ibland även mindre mängder kött, mycket krav-märkt och helst närodlat. Så varav detta idiotiska begär efter sötsaker, som jag har så svårt att härska över?!

Brass | Pendant - Venus of Willendorf
Jag gillar den omedelbara orala tillfredsställelsen av att äta SÖTSAKER, det smakar G O T T helt enkelt, men efteråt kan jag ändå aldrig riktigt förstå varför jag vräkt i mig en massa onödigt, och den moraliska baksmällan kommer strax efteråt och är alltid lika grym. Alla beroenden blir så småningom också allt svårare att tillfredsställa, att få sina kickar, samtidigt som det även gett biverkningar, i mitt fall i form av övervikt.

Att hitta någon sötsak som jag blir riktigt tillfredsställd av blir också alltmer svårare och jag blir heller aldrig riktigt nöjd av ett par chokladbitar. Allt smakar lika. Bullar, kakor och godis är oftast massproducerade och innehåller bara en massa konstigheter, inga riktiga smaker längre, man äter fastän man inte blir tillfredsställd. Nu har jag återigen för 111 gången, brutit av mitt beroende och ja... jag menar att jag håller på och "tänder av".

LYCKOAMULETT
MODER JORD | FRUKTBARHET
Det tar några veckor innan mitt begär efter s ö t s a k e r upphör, sedan längtar jag inte ens efter dessa. Det vet jag sedan förut, problemet är att jag måste ta H E L T avstånd från godis, bakverk & liknande för resten av mitt liv, vilket jag alltid för eller senare "glömmer av" eller inbillar mig att jag kan visst ta "en liten bit", men varje gång halkar jag dit igen och börjar vräka i mig godis varje dag, precis som en alkoholist som inte klarar av att ta ett glas. Nu vill jag sluta med eländet för gott! Kämpar på...

Inga kommentarer: