2012-07-25

Salvia - Smudging Ceremony


White California Sage Smudge Stick

Vit Salvia anses vara den effektivaste örten för att rena och skydda människor, saker och platser från negativa energier. Den skärper sinnet och öppnar mottagligheten för det andliga. Salvia kan användas före meditation, bön eller vid andra ceremoniella tillfällen när man vill rensa upp auran och sinnet. Salvia används också ofta inom feng shui för att rena rum.

Smudging ceremony används av indianerna som ett rituellt sätt att rena en person, plats eller ett föremål från negativa energier, andar eller inflytanden. Reningsceremonin innebär att man bränner speciella heliga växter och antingen låter ett föremål passera genom den uppkomna röken eller fläktar runt en person eller en plats. Växtens ande renar då vad som behöver renas. Det finns två sätt att göra reningsceremonin på. I båda fallen används bladen från en växt eller en blandning av växter, torkade och sammanbundna/lösa.


Bunt/smudgestav
Tänd ändan av staven och släck sedan lågan, så snart den har en glödande ända. Låt personen som blir renad stå vänd mot dig och rör staven fram och tillbaka genom personens aura. Börja vid fötterna och arbeta sedan uppåt. När du når huvudet, ber du personen vända sig medsols och rör staven nedför baksidan av kroppen. Ibland är det en god idé att ägna särskild uppmärksamhet åt hjärtområdet. När ett rum eller hus ska renas, så bär den tända rökelsestaven medsols runt utrymmet och var noga med att rena hörnen och bakom dörrar.

Smulad
I abalonesnäckskal eller i en eldfast skål ex silver eller mässing. Tänd smulorna antingen i sig eller lägg de på glödande rökelsekol, vilket är att föredra då effekten av örten förstärks samt mängden av ört kan minskas till ungefär hälften. Använd gärna en fjäder eller handen att fläkta röken med - gör i övrigt som ovan.
  • Kom ihåg när du renar, att du ber de heliga plantornas andar om hjälp och att du måste visa deras helande kraft vederbörlig respekt.
  • Tänk på att aldrig överdriva reningen, effekten kvarstår även efter vädring.
  • Gravida- och ammande kvinnor ska avstå från användningen av salvia helt.
Länk till heliga örter: HÄR
Länk till kol: HÄR
Länk till abalonesnäcka: HÄR
Länk till kobrafot: HÄR

Inga kommentarer: