2012-07-03

Odödlig tidsoptimist

Jag är så otroligt inspirerad av alla bloggar jag tittat på, vill så småningom göra en hel del förändringar i LaReinas egna bloggar, men tiden - den tycks liksom aldrig riktigt räcka till? 24 timmar om dygnet är alldeles för lite! Hur får man tiden att räcka till? Hur lyckas andra med sina livspussel? Visst, som företagare jobbar man kanske lite mera än 40 timmar i veckan, si så där det dubbla emellanåt, men så är det också en livsstil - och en rolig sådan!

Läste häromdagen en annons från ett försäkringsbolag som riktade sig till oss företagare, och som löd enligt följande:

"När du är sjuk stannar
IT-chefen, VD:n, städaren
och receptionisten också
hemma från jobbet."

Det ligger en del sanning i det hela. Företagandet är som sagt en livsstil, vilket innebär att ens jobb är mer eller mindre invävt i allt man gör, faktum är att man egentligen aldrig är helt ledig. Kort och gott jag är LaReina dygnet runt, oavsett vad jag gör. Att då börja känna efter några små krämpor skulle kännas underligt, utan blir man sjuk, så måste man verkligen vara sjuk innan man trappar ner.


Slutkontentan är - man tar sig tid! Tiden går inte, utan det kommer hela tiden ny tid... resten handlar bara om prioriteringar av den tid man har.

TÄNKVÄRT: Nästa gång du säger "jag har inte tid" till någon eller något, så har du egentligen bestämt dig för att prioritera bort den eller det du sa dig inte ha tid till...

Inga kommentarer: